Er det så farlig med smålån?

Vi lever i et luksussamfunn, sammenlignet med mange andre land i verden. Vi er kåret til både verdens rikeste land, og verdens beste land å bo i. Medaljen har sin bakside, og stadig flere nordmenn har gjeld til langt over halsen. Andelen av gjeld som tilhører typen forbrukslån og kredittkortgjeld er ekstremt høy, og særlig blant den yngre garde.

Økonomene er veldig forsiktige med å uttale seg i positive ordelag om å ta opp en slik type gjeld. Mange økonomer er allikevel enige i at dette kan være en god og effektiv hurtigløsning, der og da, dersom du ellers har god kontroll på økonomien din. Prinsippene bak en vellykket økonomi med slik type gjeld, er enkle:

  • Ikke lån mer penger enn du har råd til.
  • Sjekk alltid gjeldsrenter, og les alt som står med liten skrift. Ofte er det store ekstrakostnader når du er for sen med avdragene dine.
  • Ikke utsett avdragene dine.
  • Betal gjerne raskere ned igjen, dersom du har muligheten til det.
  • Ikke ta opp lån for å sløse vekk pengene, men invester i noe som har en verdi, og som du har noe igjen for. Det er ofte lønnsomt å refinansiere dyrere smålån, og samle de sammen i et større lån som er billigere.

Gode prinsipper for en økonomisk balanse

Det kan finnes mange årsaker til at dette er en viktig løsning for mange. Her er noen fornuftige årsaker til at dette kan være en god løsning:

  • Du skal investere i et hjem, eller en bil, og trenger egenkapital eller depositum. Det er ikke alle som har foreldre eller annen familie med sterk nok økonomi til å kunne bidra.
  • Du skal investere i noe som gir deg en bedre fremtid i mange år. Eksempelvis sertifikat, utdanning og kurser.
  • Hvitevarene er blitt ødelagte, og du trenger nye i dag, men har ikke nok penger på din buffer-konto.
  • Bilen ble ikke EU-godkjent, og utbedringene vil koste mer enn det du har på kontoen.

Poenget er at ingenting er svart/hvitt. Heller ikke smålån, refinansiering og kredittkort. Brukt med sunn fornuft, og en sterk økonomisk sans, så er det mange gode fordeler å hente. Sett deg inn i de ulike fordelene og ulempene, og bruk disse verktøyene på en god måte som gjør at du kan sove bedre om natten, og ikke motsatt!

Ferratum Ekspresskreditt er en av stedene som kan hjelpe deg raskt og smertefritt, dersom nøden skulle være der. Har du sunn fornuft, så har du heller ingenting å frykte!

 

(Visited 141 times, 1 visits today)