Spar penger med refinansiering

Du har sikkert hørt om refinansiering, men du er kanskje ikke helt sikker på hva det betyr? Eller kanskje tenker du at det uansett ikke er så mye å spare på refinansiering? Da bør du lese videre. Hvis du har mange smålån og kreditter, da merker du kanskje at du betaler mye i både renter og gebyrer hver måned. En refinansiering handler helt enkelt om å samle alle disse små betalingene hver måned, til et større lån med bedre betingelser. Det første du bør gjøre, før du søker om refinansiering, er å få god oversikt over gjelden din. Det betyr å sette seg ned og gå igjennom regninger og kontoutskrifter nøye. Først når du vet eksakt hvordan gjelden din er fordelt er du klar til å finne et tilbud på refinansiering. Det er her selskaper som for eksempel zmarta.no kommer inn i bildet, de har spesialisert seg på refinansiering av gjeld.

Viktig å vite om lån

Når vi sammenligner lån er det ofte renten som er det eneste som er i fokus. Rente, som måles i prosent, er prisen du betaler for å låne penger. Dessverre er det ikke det eneste du betaler på et lån. Tilnærmet alle kreditter har noen former for månedlige gebyrer. Særlig om du kanskje har mange små lån, kan gebyrene utgjøre en svært stor andel av kostnadene dine hver måned. Det er i slike tilfeller at refinansiering virkelig er lurt. Du kan potensielt redusere antall gebyrer fra for eksempel 20 eller 30 stykker hver måned, til ett eneste gebyr på det samlede lånet.

Sedler og mynter

Dette bør du vite før du refinansierer

For de aller fleste er refinansiering en lur ting å gjøre. Hvis du har behov for refinansiering bør du begynne å hente inn tilbud så raskt som mulig. Husk at hver måned med utsettelser koster deg unødig mye penger. Det kan være greit å søke om refinansiering uansett om du tror du vil få godkjent søknaden din eller ikke. I verste fall får du et avslag, og da har ingenting forandret seg. I unntakstilfeller kan det være mulig å refinansiere gjeld med pant i boligen din hvis du eier dette. Samtidig kan det ofte være lurere med en egen refinansieringsavtale, slik at gjelden er ryddig delt opp.

Mange amerikanske dollar-sedler

(Visited 1 times, 1 visits today)